Hvad gør du forkert, når dine bedste intentioner om at forandre, alligevel ikke kommer i mål?

Den største fejl de fleste af os gør, når vi har brug for at ændre noget, er at vi kun prøver at ”gøre noget” f. eks. for at etablere bedre sundhed, bedre vaner, et bedre og mere troværdigt forhold til kæresten og børn, bedre motivation på jobbet, ect… Vi bliver udmattede hvis vi altid kun halvhjertet gør noget i situationen. For at vi virkelig skal tro på at forandringen vil lykkedes, skal vi føle og tænke os til at kunne gennemføre intentionen – og vigtigt: vi skal kunne holde ud at stå i en vanskelig situation! UH-HUU  er at vi skal kunne tænke fra et nyt sted, og ikke længere ud fra de der ”vi plejer”-tankemønstre, som man er blevet oplært til.[/vc_column_text][vc_single_image image=”150″ img_size=”full” css=”.vc_custom_1481476397460{margin-bottom: 10px !important;}”][vc_column_text]

Vores geniale hjerne

I vores højre hjernehalvdel lagres alle de oplevelser vi har og venstre hjernehalvdel er bl.a. forbeholdt ny kreativitet, og d.v.s. nye muligheder – hvis vi ellers tillader den at fungere efter hensigten. Vi er sådan indrettet at hjernen næsten altid søger den største mulige tryghed. Så når vi forsøger at bevæge os ud af diverse vanemønstre, og f.eks. negative tanker, føler vi os udenfor komfortzonen, hjernen reagerer på det, ved altid forsøge at tilbageføre éen til komfortzonen. Se det som en elastik du strækker ud – den vil altid søge tilbage, ind på midten igen. Det er også grunden til at der kun sker det i dit ydre liv, som du føler indvendig.

Vores fortid driver os ubevidst….

De overbevisninger vi har med fra fortiden, ligger virkeligt dybt i os. Måske er vi blevet såret, og/eller efterladt til at tage et for stort et ansvar, vi er blevet kontrolleret og straffet, man havde forsøgt at manipulere os enten verbalt, så de var sikre på at vi pleasede dem. De gange, hvor vi sprudlede med kærlighed og energi, var der hurtig nogen som havde brug for at læne sig ind i vores overskud og dette var fint – indtil den dag, hvor de krævede at vi skulle blive ved med at opretholde dette overskud! Især når de krævede handlinger af dig som de ikke selv kunne magte. Men selv om man var underlagt sådanne uheldige forhold, kunne man ofte bevare en god portion selvtillid og vi forbliver aktive – trods fortiden. Men alligevel fik os den slags erfaringer til at man dag ind dag ud knokler for anerkendelse og for at genfinde det værdifulde i os selv…

Komfortzonens uvenlige ansigt

Som sagt, ligger de dybe overbevisninger fra fortiden nu (fortrinsvis) i højre hjernehalvdel og husker hver gang vi vil gå ud af vores komfortzone. Hjernen vil føle tryghed og føre os tilbage – med mindre vi træner os ud af disse evige loops, altså tillærte livssyn.

Så stilles spørgsmålet: hvorfor drives før omtalte komfortzone (ikke kun, men) af så mange negative overbevisninger? Som f.eks: jeg er nok ikke god nok, ikke smart nokklog nok, ikke pæn nok – for ikke at tale om, intelligent nok. Hvorfor? Din hjerne har jo fået al information den skal bruge for at  – huske de mål som du ikke har nået, eller dem som blev meget besværlige at komme igennem og den husker dig på det, når du næste gang vil noget nyt eller stå face to face med noget du skal have sagt.

Komfortzonens dårlige side er at vi har tænkt for tit på utilstrækkeligheder – ens underbevidsthed er i den grad farvet af dem. Det er også årsagen til, hvorfor vi enten, blev pleasere, knokleren, kontrollanten, blev perfektionisten m.m.

Nu skal der kæmpes

Vi elsker at føle os storslående! Derfor har vi brug for at se os selv i action. Vi vil skulle kæmpe! Som en mave der er utrænet, til at få et helt bræt af muskler, kommer heller ikke uden at vi kæmper, sveder og ser noget anstrengte ud. Forskellen fra ikke at have et nyt perspektiv om fremtidens muligheder og resultater, er at vi hurtigt taber gejsten når det bliver hårdt. Derfor stemmer følelser og tanker overens, med det som er i dit ydre liv. Din mave forblev slatten…. Dvs. hvis du har et mål, en drøm, en ide, kan du desværre kun realisere hvad du føler indvendig. Du kommer ikke længere end det.

Føler du dig rig?

Du bliver ikke en hollywood stjerne uden at føle dig som én, du for bliver ikke slank uden at føle dig sådan, du bliver ikke rig uden at føle dig som sådan, du finder ikke din soulmate uden at selv være den du vil finde, du har ikke et fantastisk forhold uden du føler dig værdig til dette, du får ikke forfremmelsen hvis chefen kan mærke at du inderst inde ikke føler dig værdig til stillingen.

Dediker dig med venlighed

We didnt`come here to face reality, we came here to create reality!

Ved at have et resultat, et ønske, som vi dedikerer til os selv, vil vi nemmere rejse os igen når vi bliver i tvivl, og når vi stiller os selv spørgsmålet: er det her jeg har gang i, alligevel  rigtigt nok for mig?. Vi kommer alle igennem tvivl. Når vi bevæger os frem, vil vi altid finde os selv, stå og kigge tilbage, da vores hjerne ikke kan lide at komme ud af komfortzonen. Vi er i tvivl om vi kan klare det og derfor ser vi tilbage på det som er mest trygt, selvom noget af det såkaldt trygge, ikke var særligt godt for os. Derfor hvis vi kun har interesse i at ændre noget, som f.eks. relationer, vægt, pengestrøm, kærlighedslivet, sætte sunde grænser for vores børn m.m. så taber vi hurtigt gejsten og gennemfører ikke, bare fordi vi (som naturlig konsekvens) oplever besværligheder og modstand.

I 95% af vores færden gør vi det som vi plejer. De tanker vi plejer af tænke er de actions, vi gør eller ikke gør. Derfor skal der nye vaner til at ændre livskvaliteten, indefra og ud til virkeligheden.

Løsningen

Når vi gerne vil have struktur, klare svar og en mulighed for at få konkrete løsninger, så skal vi ind i vores magiske hjerte og etablere et velfungerende samarbejde med hjernen. Vi skal slippe frygtfølelser( spørg dig selv hvad er du oprigtig bange for skal ske), tænke klart i nye ønsker( hvad vil du gå efter) og perspektiver for et bedre liv ( hvad er dit formål i situationen). Hjertet er den kreative del af os, fyldt med varme og selvtillid, og tillader vi hjertet være samspillende med hjernen, får vi også et fantastisk resultat: vi føler os pludseligt autentiske…

Men vi skal være dedikeret og for at være dedikeret skal vi gøre os klart hvad det handler om. Vi kan godt sige: ”Jeg skal bare lære at handle optimalt, nu!” Men for at handle optimalt, skal vi lære os selv at kende. Og for at handle skal vi finde ud af hvad vi vil: f.eks. skal man kunne mærke sig selv – opbygge større selvværd og have en stærk fornemmelse eller vide at det kan lade sig gøre.

Men lad tvivlens nådegave få et øjebliks rumstéren, den kunne have noget at fortælle dig, som f.eks. er en ny retning, en anden løsning er måske svaret? Giv den lidt tid…

Gør arbejdet skridt efter skridt:

Start med at deale med din dag i dag, mestrer hvad der er foran dig, indtil du ved hvad du skal gøre. Tag små babysteps. Se alt det du gør som et skridt henimod dit fantastiske resultat. Også selvom resultatet ikke viser sig lige med det samme. Det gør det ikke før du virkelig tror på det. Du går jo heller ikke fra at have været pissesur til at være super glad i et sekund, alle celler i dig skal lige komme op på beatet igen…GLAD.… Show up hvor du er – og tag hvad der er på din tallerken.

Hvad gør du når du har bestilt sofaen

Hvis du har bestilt en sofa til på fredag – hvad laver du fra nu til på fredag? Du flytter den gamle, du gør klar, køber måske nye puder osv. Du siger ikke Ok, for hvad nu hvis den ikke kommer! Forbered dig på det du ønsker. Det får dig til at skinne, mennesker vil gerne hjælpe dig, være der for dig og hjælpe når du siger hvad du vil have. Og vigtigst: vær dybt taknemmelig for hvad du allerede har! Mange er udvendig taknemmelige, men indvendige gør de ikke det som skal til for at føle sig troværdigt taknemmelige. De føler sig ikke oprigtige værdifulde, til at modtage noget at være taknemmelige for.  De  gjorde sig ikke helt klart hvilket fremragende forskel de gør, selvom de er uperfekte.Du gør mere forskel rundt omkring dig, end du nogensinde vil kunne vide. Bare ved at være dig selv.

Forfatter Wayne Dyer, skriver (Citat:) ”Ved at vælge fred på et tidspunkt, med ufred, forsvinder al ufred der, hvor du føler den, det vil sige i tankerne.  Mind dig på at du kan vælge fred indeni dig med klare ydre grænser.

Hav dit fokus, vi kan kun bygge på vores styrke og ikke vores svaghed. Alt er træning igen og igen”.

Vi er alle skaber af universet. Selvfølgeligt for dig også. Du er dine øjne og ører af dette eventyr og du har valgt at være i live. Hvis du tror at noget er bestemt for dig ( din genarv) – giver du din egen power væk. Vibrer din egen indre glæde og du oplever glæde. Vibrer dine egne indre ønsker og du når dem i en eller anden form, så snart du sætter handling på.

Lad dig nu dedikere og vibrerer dig følelsesmæssigt og praktisk til dit resultat og se hvad der sker på de forunderlige veje dertil. En dygtig musiker, ville ikke kunne skabe musik så vi andre fuldstændig er henlagt, uden de vibrerer med tonerne.

Do what others wont, so you can live like others want[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]