Are you also hiding your love song?

“Thank God such a thing exist – it’s the beauty of doing what you dreamt of”. Det var studieværtens ord til Bradley Cooper, da han blev interviewet om filmen ‘A Star Is Born’ som har taget de fleste af os med storm.

A Star Is Born handler bl.a. om hvordan vores traumer kan lægge låg på udlevelsen af vores drømme, og om hvordan de samme drømme sommetider nærmest kan dø på grund af andres mening om os. Men den viser også så smukt, at vi KAN nå frem til at udleve vores drømme, og hvilken velsignelse det er, når dem omkring os tror på os og inspirerer os til at synge netop vores ’love song’ – og ikke kun synge med på deres.

Et godt symbol på dette er da Jack med ordene “all you gotta do is trust me”, inviterer Ally ud på scenen for at de sammen kan synge hendes sang. Det er åbenlyst at Jack tror på Ally, og det gør hendes ven som står bag hende også. Han beder ligefrem til at hun tager skridtet og gør sin drøm til virkelighed. Lige der graver hun dybt i sig selv og finder modet til at træde frem (the Ally moment). Men det er ikke kun Ally der oplever et peak. Glædesrusen løber også igennem Jack og hendes ven da de ser hun lykkedes.

”All you gotta do is trust me.”

Filmen handler også om den store intense kærlighed. Den kærlighed vi finder i de dybe og ærlige relationer. Det underliggende budskab fra instruktøren (Bradley Cooper) er at du kun kan give fra din sjæl, hvis du er tryg i dine omgivelser.

Der er ingen måde hvorpå vi kan realisere vores personlige love song, uden at have en stor kærlighed og tro på den. Først må vi kunne høre og mærke dens lyd og et stort YES indefra os selv. Når vi først har en oprigtig sang til det vi vil, kommer der et stærkt ‘drive’, og det YES fra den indre energi i os, vil tiltrække de sande meningsfulde relationer og muligheder. Du kender din sang når du føler glæde, kærlighed fra dit indre og ro i hjertet. Lige dér oplever du dig selv være entusiastisk, og har mod til at gøre det, der skal gøres, også selvom det vil ruske op i andres opfattelse af sandheden. Du vil være inspirerende og selv blive vildt inspireret.

“If you don’t dig deep in your soul – you have no legs to walk on.”

Men det kan være hårdt arbejde at være dig selv, og at vide hvem du virkelig elsker at være – og blive der! Men du har intet alternativ hvis du vil opleve livet hvor du kan genkende dig selv. Eller som Jack så præcist siger det i filmen: “If you don’t dig deep in your soul, you have no legs to stand on”. Du må være ærlig overfor dig selv og det, du mener er sandt, så andre ikke kan forme dig til én, du ikke trives som. Så kan dine ubrugte dybder nemlig ikke komme op og blive forløst.

Ofte holder vi os tilbage på grund af noget andre har fortalt os eller dømt os på (fx Allys store næse). Eller måske blev din rummelighed og empatiske naturlighed misbrugt af grænseoverskridende mennesker. Måske var nogle mennesker i dit liv fyldt med, en for dem, god intention, som de tænkte også ville være god for dig, men de glemte at lytte til dig. På den måde lærte du ikke, hvor vigtigt det er at lytte til dig selv først. Og så blev det deres sang, du ofte sang med på.

Det var der, du lærte at frygte den fordømmelse, der gør at vi går så meget op i hvad andre vil tænke, hvis du viste hvem du virkelig er og hvad du virkelig tror på.
Problemet opstår når vi ikke kender vores egen sang, og de andre heller ikke kender deres. Så forsøger vi alle at danse til tilfældige vers, som ingen kender og ingen selv har skrevet. Det gør os så svage, at vi kommer til at lide under frustration, frygt, stress, smerte og sygdom, hvorefter der opstår en længsel efter noget, der kan redde dig. Hvor længe er det værd IKKE at tage dig tid, til at kende din egen sang?

“Tell me something girl are you happy in this modern world or do you need more? Is there something else you’re searching for? I’m falling. In all the good times I find myself longing for change, and in the bad times I fear myself.”

Heldigvis har de fleste omkring os de bedste intentioner – og vi har den gave at kunne lade os inspirere, men det er ikke deres sang som virkelig kan fylde dit hjerte. Det kan kun din egen. Så hvordan drømmer du om at din egen sang lyder?

Kan du huske da Ally er på vej op på scenen mens Jack spiller? Han er overventende fordi kærligheden i ham er vækket og han ved hun er på vej. Det er lang tid siden han har spillet så godt, siger hans bror. Der er en indlevelse, passion og rytme i hans spil, som kan mærkes helt ind i hjertet. Det er det, der giver ham hans autentiske lyd.

“Tell me, are you hiding love songs?”

Er din lyd også fyldt med ærlighed og styrke, og har du modet til at se andre blive skuffede, når du vælger din egen sang fremfor deres? Er din sang fyldt med inspiration til at gøre de ting, du sætter dig for, og strækker du ud efter dine drømme, så dine englevinger kan bære dig hele vejen?

I filmen siger Jack ”Always remember us this way”, da hun synger om den dybe kærlighed og smerten, hun føler, hver gang de skilles. Faktisk præsenterer han Ally med ordene “We’re gonna bring on Ally to bring us home. She’s gonne sing her original song…” Det er som at sætte tonen for din egen sang, og med hvilken kvalitet og indlevelse, du synger den. Fra det sted vil du altid have lyst til at fokusere på det som er vigtigt og værdifuldt, så du ikke længere lever på overfladen – SHALLOW – men i stedet lever i – FAR FROM THE SHALLOW NOW.

Din gave til dig selv for at gå efter dybden, i stedet for det overfladiske, er en ‘personlig Oscar’ og en ubrydelige tro på dine drømme. Det vil hjælpe dig til at bryde igennem når du står ‘face to face’ med det, du frygter, så du også kan få dit personlige Ally moment. Du tror på dine drømme og visioner så meget, at selvom du ikke altid kan se dem foran dig, så ved du i din sang, at de er lige om hjørnet. Men du ved også at det bliver dem, du kan stole på, der bliver dine livspartnere. Mennesker der tror på dig og som du tror på.

Så du ikke længere bidrager til livets ‘shallow show’ hvor ingen synger deres egen sang, og hvor alle har mistet sig selv.

Som Jacks sang, “maybe it’s time to let the old way die”, så du kan lade det bedste, dybeste, sandeste og modigste komme frem i dig. Berig vores verden med dig og al den kærlighed, du har fra unikke dig til alle os. Giv os hvad du har på hjerte. Find ud af hvad du vil lade vokse, og lad os høre din love song. Sangen som endelig er din egen og som er fyldt med respekt for den, du elsker at være. Så du ikke længere bidrager til livets ‘shallow show’ hvor ingen synger deres egen sang, og hvor alle har mistet sig selv.

Tell me are you hiding love songs – Your love song? Still?

Tak til universet og til dem som tror på mig så jeg kan tage mine ALLY momenter, og for nu at have gjort, givet og delt min viden og inspiration.

Du er velkommen til at dele dette indlæg…